Ada Çayı oturma Banyosu nasıl uygulanmalı

Ada Çayının bitkisel özellikleri : Ada Çayı ülkemizde bol miktarda tüketilen ve oldukça yararlı bir bitkidir. Ada Çayı kültürel olarak yetiştirilebileceği gibi doğal olarak yetişen de bir bitkidir. Bir bitki hegomanyasına sahip olan güzel ülkemiz adeta bitki çeşidi, türleri ve bereketi yönünden adeta diğer ülkelerin kıskandığı tarzda bir ülkedir. Ülkemizde Ada Çayı Anadolunun her yöresinde kendisine doğal ortamda yetişme alanı bulmuştur.

Kültürel olarak da yetiştirilen Ada Çayı ülkemizin sadece batı bölgelerinde yani Ege kıyılarında kültürel olarak yetiştirilmesi tercih edilen bitkilerden biridir. Ada Çayı bitkisi sıcak yöreleri daha çok sever. Bu nedenle Akdeniz ve Ege kıyılarında yetişen Ada Çayları daha boylu ve yapılı olurlar. Ada Çayı Bitkisinin genel olarak ortalama boyu 50 cm arasındadır. Ada Çayı bitkisin çiçekleri mor renk ve mor renk kuşağında yer alır. Ada Çayı özellikleri itibari ile yapısında bir çok etken madde ve mineral tarzı yapılar bulundurur. son olarak Ada Çayı botanik ismi Salvia officinalis olan bu bitki mensup olduğu aile grubu Ballıbabagillerdir.

Ada Çayı bitkisinin Faydaları: Ada Çayı yukarıda anlatılanların ışığında üzerinde en fazla durulan şifalı bitkiler arasında yer alır. Ada Çayının özellikle yaz aylarında oluşan ve her yeri kaplayan aromatik kokusu insanı rahatlatma etkisi göstrerir. Doğal kokusunda başlayan bu özellik bitkinin geneli itibari ile her yeri sarmış bir durumdadır. Yaprağından çiçeklerine kadar birçok kısmı bitkisel tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Şismanlık yani obezite durumlarında kilo vermek incelmek isteyenlerin tercih edeceği bir bitkidir. Ada Çayı bitkisinin kullanış şekillerine göre faydaları da farklılık gösterir.

Ada Çayı bitkisi faydalarından şöyle genel olarak bir söz edelim. şeker hastalığı, sindirim sistemi rahatsızlıkları, gece terlemeleri, boşaltım sistemi sorunları, idrar yapamama durumu, adet düzensizlikleri, menopoz döneminin daha rahat geçmesi gibi özellikleri vardır. Vücutta oluşan enfeksiyonların daha çabuk yok edilmesi, dişlerin daha parlak ve daha canlı hale gelmesine yardımcı olur.

Ada Çayı sirkesi yapılış şekli: Adaçayı sirkesi bir şişenin içine çayır adaçayı çiçeği koyulur. çiçeklerin üzerine kadar üzüm sirkesi ilave edilir ve bu karışım 2 hafta güneşli bri yerde bazı zamanlarda çalkalanmak koşulu ile bekletilir ve daha sonra süzülerek tüketime hazır hale getirilir.

Ada Çayı sirkesi sağlığa faydaları: Ada çayı sirkesinin etkili olduğu başlıca rahatsızlılar diyabet, hormonal sorunlara, sindirim sorunlarına, depresyon ve aşırı terlemeye faydalıdır.

Ada Çayı oturma Banyosu nasıl uygulanmalı: Ada Çayı oturma banyosu hazırlamak oldukça kolaydır. Öncelikle bir miktar yaprak soğuk suyun bir gece boyunca yatırılır. Daha sonra bu su kaynatılır kaynatılmaz 5 dk.lık bir demlenme sürecine bırakılır banyo suyuna ilave edilir.

Ada Çayı oturma banyosu sağlığa faydaları: döl yatağı rahatsızlıklarında ada çayı oturma banyosu yapmak faydalı olacaktır.

Ada Çayı bitkisel çayı nasıl tüketilmeli: Ada Çayı bitkisinin bir çok kullanım şekli vardır. Ada Çayı sirkesi , Ada Çayı Oturma banyosu , çayı, tentür kullanımı, taze tüketimi örnek gösterilebilir.

Ada Çayı bitkisel çay zararları: Ada Çayının kullanımında dikkat edilmesi gereken nokta Ada Çayını yüksek tansiyonlu kişilerin, hamilelerin ve karaciğer rahatsızlığı olanların kullanması tavsiye edilmez.

Yorumlar