adacayinin faydalari


Ada cayi genel özellikleri: Ada çayı ülkemizde oldukça sık kullanılan ve ülkemiz topraklarında rahatlıkla yetişme alanı bulmuş bir bitkidir. Ada çayı nın botanik dünyasında salvia cinsine mensup ve bitki bilimindeki adı da salvia officinalis' dir.

salvia officinalis lamiceae ailesine mensup bir bitkidir. Son olarak lamiales takımına mensup bir bitki olduğundan bahsedebiliriz. salvia officinalis ülkemizde bazı yörelerde diş otu bazı yörelerde ise mermeriye ismi ile bilinir. Ada çayı ülkemizin çoğu bölgelerinde kendiliğinden yetişme imkanını bulmuş bir bitkidir.

Ada çayı bitkisinin dış görünüşsel özelliği tüylerle kaplı olması ve ak renge bürünmesidir. Ada çayını çoğumuz kullanmayız.

genelde zayıflamak ya da bitki çaylarına düşkün olan kişiler tesadüfi olarak ada çayı kullanırlar. Bazen de güzel ya da kaliteli bir restoranta gittiğinizde söylediğiniz yemekteki mütiş koku ve aromanın nedenini ahçıya sorduğunuzda ada çayı olduğunu öğrenirsiniz.

Ada çayını genelde büyük marketlerde bitki çaylarının arasında bulursunuz. Ama aktarlardaki doğal olanı tercih etmeniz ada çayının tam olarak lezzeti ve aromasını görmenizi sağlar. Ada çayının faydalarını ilk kullanımdan itibaren hissedebilirsiniz.

Bu nedenle ada çayı kullanan kişi ada çayını tükettikten sonra bu bitkiyi sürekli olarak tüketmek ister. bitkiler su karbondioksit ve güneş ışığından ibarettir. Ancak bu üç bileşim bir araya geldiğinde sizlere kusursuz özellikteki bitkilerin çeşitli faydalarını sunmak üzere bir araya gelirler.

Ada çayı da doğanın insanları şaşırtacak derece faydalara ve özelliklere sahip bir bitkidir. Ada çayı ortalama boy olarak 50 cm arasında değişen bir bitkidir. Ada çayının özellikleri çok eskiden beri bilinmektedir. Hem yurtdışında hem de yurt içinde ada çayı kullanılmış ve kullanılmaya devam etmektedir.

Ada çayının ilk içiminde insanın göğsünde bir rahatlama ve ferehlama hissi uyandırır. Bu nedenledir ki bu bitkiyi kullanan insanlar hayatlarının bir yerinde kullanım alışkanlığı olarak bu bitkinin rahatlama etkisi ile başlayan daha sonra ise diğer faydaları devam eden bir kullanım sürecine girerler.

Ada çayı kullanımı değişik boyutlardır. Özellikle ada çayı bilinen türevleri ada çayı sirkesi, ada çayından elde edilem yağlar kullanım alanı ile oldukça geniştir.

4.6 milyar yıldır yaşamını sürdüren dünyamızda varlığını sürdüren diğer tür bitkiler gibi ada çayı kullanımını tam olarak keşfedilmiş bitkiler arasında söylersek pek de yanılmış sayılmayız. Ada çayı yayılma alanı ile nerdeyse koca Avrupa kıtasını kaplamış durumdadır.

Ülkemizde ise hem doğal olarak yetiştirilen hem de bu güzel bitki için elverişli alanlara sahip ülkemizde yetiştirme teklifini geri çevirmeyen memleketimizde ayrı bir ürün olarak da yetişebilmektedir. gazetelerde ve televizyonlarda ada çayı ile ilgili bazen bu bitkinin ne kadar faydalı olduğunu duyuyorsunuzdur.

Şimdi Ada çayı ile ilgili bilinmeyenler için sizlerle bir yolculuğa çıkalım. Bu yolculukta ada çayı bitkisinin bilim adamları ve doktorlar tarafından da onaylanan ve keşfedilmiş faydalarının bir kısmından bahsedelim.

Ada çayı faydaları nelerdir: yaşamımız iğne ipliği kadar hassas çizgiler arasında gidip gelmektedir. Bedenimizin savunması diğer zararlı virüsler ve mantarlar gibi kendini geliştirmek ve daha da sağlamlaştırmak zorunda. Şayet bu işlem yerine getirilmezse aşılması tehlikeli daha vahim durumlarla karşı karşıya kalmamak içten değil.

ada çayı keşfedilen özelliklerinden biri vücudunuzu yabancı güçlerin saldırılarına karşı yalnız bırakmayarak bir mütterik edası ve ideal bileşenleri ile vücudunuza giren mikropların bir çıkış bulamadan yok edilmesine katkı sağlar.

Ada çayının faydalarına geniş bir perspektif açısından incelediğimizde bir nehir misali sizin içinizdeki sıkıntı ve baskının hafiflediği hissini vermesidir. Bu doğrultuda yaşam savaşınızda ayağınızın kaymasına engel olur. Kalbinizin kolaylıkla pes etmesine karşı engel olur. Karaciğer hastalıkları, kramp girmesi, gece terlemesi, kanın temizlenmesi gibi kullanımı sonrası insanoğluna öğretecek daha bir çok öğretisi vardır.

Doğru kaynak doğru zaman ve doğru yerde kullanıldığında en iyi savunma aracı olur. Ada çayının doğru kullanımları size diyabet hastalıklarında ve sıradışı olarak böcek ısırmalarında etkili sonuçlara sizlere ulaştırabilir. Ada çayının faydalarını kullandıkça daha da fark edeceksiniz. sonuçların sizi şaşırtacağı muhakkaktır.

Özellikle bademcik rahatsızlıkları cerrahi müdahalesiz etkisiz hale getirilebilir. Ada çayının kullanım oranının ülkemizde giderek yükselmesi sevindirici gelişmelerdendir. Yaşam bileşenlerinin su ve ışığın oluşturduğu doğal bir bitkisel tedavi olan ada çayı sağlık açısından yeni bir penceredir. Uzmanlar ada çayı ile ilgili sizleri gebelik döneminde kullanımının sakıncalı olduğu konusunda uyarıyor.

Bitkilerin dünyasında yapılacak yolculuğumuz bizi bitkilerin varlıklarını sürdürmek için doğada sağladıkları adaptasyon ve modifikasyon süreçlerinde bünyelerinde ihtiva ettiği sistemlerin varlığını bizlere gösterir. Ada çayı da günümüze kadar varlığını sürdürmekle diğer tür canlılar gibi değerli olduğunu doğa da ispatlamıştır.

Yorumlar