Adam otu nasıl kullanılmalı

adam otu özellikleri: adam otu latince ismi ile Mandragora officinarum diğer ismi ile köpek otu şeklinde bilinir. adam otu hakkında genel bir bilgi vermek gerekirse adam otu bitkisi familya olarak patlıcangiller ailesine ait bir bitkidir. bu bitkinin en önemli özelliği ağır bir uyuşturcu özelliğinin olmasıdır.

Adam otu bitkisinin bir diğer ismi ise geniş yapraklı olmasıdır. diğer bilinen özelliği ile adam otu bitkisinin çok ağır bir kokusunun olmasıdır. Adam otu bitkisini kullanırken oldukça dikkatli olmak gerekir. Zira bu bitki oldukça zehirleyicidir. Adam otu bitkisinin özelliklerinden biri de çiçeklerinin çok güzel olmasıdır. mavi ve mor alaşımlı bir renkte çiçekleri olan adam otu yapraklarının rozet şeklinde olması ve kökle bütünleşen tiplemesiyle insanı andırır.

Adam otunun diğer özelliği ise çok yıllık bir bitki olmasıdır. Adam otu bitkisine neden adam otu bitkisi denilmesinin temel nedeni adam otu bitkisinin şekil itibariyle bir oyuncak adama benzemesinden kaynaklanır. Adam otu ülkemizde bilhassa Antalya civarında kendine yaşama alanı bulmuştur. Hyoscyamine, Hyoseine, Atropine gibi maddeleri yapısında barındırır.

diğer ismi köpek otu olan bu bitki herbalist ömer coşkun hocamız tarafından da bahsedilen bu bitki çok tesirli olduğu kadar bir o kadar da faydalı olan bir bitkidir. hocalarımız başta ömer coşkun olmak üzere bitkinin kullanımında şu şekilde bahsetmektedir.

Adam otu faydaları: adam otu oldukça zehirli bir bitki olmasına rağmen bazı durumlarda bir çok rahatsızlığa karşı faydaları mevcuttur. adam otu bitkisinin özellikleri arasında yer alan uyuşturucu ve sakinleştirici etkisi kullanım şeklinin bilinçsizce olması oldukça tehlikeli sonuçlara neden olacaktır. adam otu bitkisinin bu tehlikeli özelliğine karşın yapılması gereken şey adam otunun kullanımı bir doktor hekim tarafından onaylanmalıdır. kendi adımıza karar vererek, ya da başkası tarafından aldığımız öneriler doğrultusunda bu bitkiyi kullanmamalıyız.

Adam otu bitkisi kullanıldığı taktirde yararları, zararları hakkında şunları söylemek mümkün olacaktır. adam otu bitkisi özellikleri arasında ilk sırada gelen uyuşturucu ve sakinleştirici özelliğidir. adam otu bitkisinin bilinmeyen bir diğer özelliği ise afrodizyak özellik göstererek kişinin cinsel isteğinin artmasına neden olur. bedeninizdeki ağrıları ve sızıları yukarıda bahsettiğimiz uyuşturucu ve sakinleştirici etkisi sayesinde en hafife indirerek ağrı ve acı hissinin giderilmesinde yardımcı olacaktır. adam otu bitkisinin bri diğer özellliği ise beden yorğunlunu yok etmesidir.

Halsizilik hissini yok eder. son olarak adam otu bedeninizde oluşan spazmları yok etmeye yardımcı olur. Adam otu cinsel arzuyu artıran, halsizlik, ağrı, hissini azaltan, uyuşturma ve ishal yapan etkileri adamotunun faydaları arasında sayılabilir.

Adam otu nasıl kullanılmalı: Adamotu toz haline getirilmek suretiyle kullanılır. Adamotunu toz halinde kullanmak için köklerini kurutmanız gerekir. Bir diğer kullanım şekli çayının yapılmasıdır. Adam otu zararları ise Adamotu oldukça zehirlidir. Dozajında ve uzman kontrolünde tüketilmemesi tehlikeli sonuçlara neden olur. Adam otunun yan etkileri için şunlar söylenebilir. Adamotu yan etki olarak ağız kuruluğu, halisülasyon, uyku hali, huzursuzluk ve ciltte kızarıklıklara yol açar.

ömer coşkun adam otu kürü tarifi: adam otunun kullanışı şeklini açıklayan bazı değerli hocalarımız adam otu kürünü kullanmak için adam otu bitkisinin toz haline getirilip kullanışından bahsetmektedirler. Adam otunun kullanım şekilleri bitkisin toz haline getirilmesinden kaynaklanan tarzıyla merhem yapılıp bazı hastalıklara özellikle egzemaya karşı faydalarından yararlanılır. diğer bir kullanım şekli bazı durumlarda özellikle baş ve bazı ağrıların giderilmesinde ağrıların azalması amacıyla çayı yapılarak kullanılır.

adam otu bitkisinin kullanılması konusunda dikkat edilmesi gereken ve kesinlikle önemsenmesi gereken konu adam otu bitkisinin inanılmaz derecede zehirleyici bir bitki olmasından kaynaklanır. kullanımından kaynaklanan zehirleyici etkisini nasıl anlayabiliriz? adam otu zehirleyici etkisini diğer zehirlenme türleri gibi etkiler gösterebilir. bunlardan bazıları ağızda meydana gelen kuruluk, hayal görme, tedirginlik ve uyuklama hissidir.

Yorumlar