Ahmet maranki enginar kürü nasıl uygulanmalı

enginar özellikleri: Baş ve sap kısımları sebze olarak yenen enginar latince ismi ile Cynara scolymus, Batı ve Orta Akdeniz bölgelerinde rahatlıkla yetişebilir. Daha ilkçağlarda Doğu Akdeniz'e götürülerek ekilen enginarın Roma İmparatorluğu döneminde çok değerli bir bitki olarak ün saldığı biliniyor.

Günümüzde birbirinden değişik yemekleri yapılan enginar dikildikten sonra yıllarca yaşayan bir bitki. Ekildikten dört ile sekiz yıl sonra çiçek başçıklarının büyüklüğü ve kalitesi düşmeye başladığında, kök parçalarından alınan sürgünlerden yeni bitkiler üretiliyor. Günümüzde Akdeniz ülkeleri, Belçika ve ABD'de California başta olmak üzere iklimi yumuşak ve nemli, toprağı killi, kumlu ve rutubetli pek çok ülkede yetiştirilen enginarın faydaları saymakla bitmiyor.

enginar faydaları: enginar oldukça faydalı bir bitkidir. Bu kadar faydalı olmasının nedeni, bünyesinde "cynarine" içermesi. Enginarda aynı zamanda yüksek miktarda magnezyum, demir ve C vitamini de bulunuyor. Kandaki üre, kolesterol ve şeker miktarını azaltan enginar, düşük kalorili olması nedeniyle rejim yapanların baş tacı. Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önleyen, sinirleri güçlendirerek vücuda dinçlik veren, ruhi ve bedeni bitkinliği ortadan kaldıran enginar, unlu yiyeceklerin sindirimini kolaylaştırdığı gibi kolesterolü düşürüyor.

enginar ayrıca karaciğer hastalıklarının çabuk iyileşmesini sağlıyor, böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı oluyor, ishali kesiyor, mide ile bağırsakların temizlenmesinde büyük rol oynuyor ve romatizma hastalarına tavsiye ediliyor. İştah açıcı özelliği de olan enginarın yalnızca emzikli kadınlar, böbrek ve mesanesinde iltihap olan kişiler tarafından yenilmemesi gerekiyor.

Ahmet maranki enginar kürü nasıl uygulanmalı: Enginar kürü için bir kereye has hazırlanması gereken bu yaprakların ağırlığını bir tartıda ölçmeniz gerekiyor. 11 gramdan fazlası bu kürün tam verimli olmasını engelleyebilir. Yaklaşık olarak 8 ve 11 gram arasında enginar yapraklarınızı tedarik ediniz. Bu işlemin ardından, enginarın alt yapraklarını kaynayan iki su bardağı su dolu kabımızın içerisine atın ve kısık ateşte kaynamasını bekleyin. Ağzını bir kapak ile kapatın. Yaklaşık olarak 4 dakika kaynamasını bekleyin ve ılımasını için bir köşeye koyup bekletin.

Aç ve tok olarak tüketebileceğiniz enginar kürünü hazırlamış oluyorsunuz. Enginar kürünü uzman doktorlarda haftada 3-4 defa yapmanızı öneriyor. Yani Pazartesi bu kürü yapıyorsanız, Çarşamba yapın, ve Cuma yapın. Haftalık olarak enginar kürüne belirli bir program uygulayarak vücudunuzu bu küre alıştırabilir, safra kesesi ve sindirim rahatsızlığı problemlerinden kurtulabilirsiniz.

Yorumlar