Akasya Faydaları nelerdir

Akasya özellikleri nelerdir: Akasya bitkisinin genel özelliklerine kısaca değindikten sonra, Akasya bitkisinin faydalarının ne olduğunu bahsedeceğiz. Akasya bitkisi aile olarak baklagiller ailesine mensup bir bitkidir .

Familyasının sahip oldğu birçok karaktestik özelliği bünyesinde ihtiva eden Akasya bitkisi Ülkemizde de kültürel olarak yetiştirilen bir bitkidir. Özellile Doğu Karadeniz Bölümünde İzmit, Sakarya ve Düzce gibi illerde yani keresteciliğin yoğun şekilde yapıldığı illerde bu ağaç kültürel olarak yetiştirilir.

Akasya ağacının kültürel olarak yetiştirilmesindeki diğer amaç arasında kaliteli ve kalori olarak zengin yapısından farklı olarak yaprakları ve çiçekleri ve bu çiçeklerin ihtiva ettiği güzel kokuya binaen şehirleri süsleyen bir takı olarak düşünülmesindendir. Akasya bitksinin yaprakları oldukça küçük ve sık tarzdadır. Oldukça değerli bir ağaçtır.

Akasya Faydaları nelerdir: Akasya bitkisi kullanım şekli itibarı ile başta bitkisel tedavi yöntemi olarak kullanılan Akasya ağacının parçaları ile birlikte kereste sanayisinde ve buna binaen şehir güzelleştirmek için sıklıkla belediyeler tarafından tercih edilen bir bitki olmasıdır.

Akasya bitksinin şifalı bitkiler sınıfından sayılmasına neden olan faydalarından ilki Akasya bitkisinin göz ve göz çevresinde oluşan rahatsızlıklar için oldukça faydalı olması bu bölgelerde oluşan iltihabsal durumlar ve sivilcelere karşı yok edici özelliği olması şeklindedir.

yapılan araştırmalar neticesi olarak göz bölgelerinde kullanım şekilleri belirlenerek siz değerli okurlarımızla bitkiseltedavikurleri.net farkıyla açıklıyoruz. Göz bölgelerinde oluşan iltihaplar için Akasya bitkisinin hem yaprağının hem de çiçeğinin suda kaynatın.

bu suretle ve kaynayan bu karışıma bal ilave etmek suretiyle pansuman yapmanız durumunda gözdeki iltihabi rahatsızlık ya da sivilce kendiliğinden yok olacaktır. Bununla birlikte Akasya bitkisinin birçok faydası vardır.
Bunlardan bazıları astım, dişeti problemleri, gribal enfeksiyonlar ve bağırsak rahatsızlıkları olduğu söylenebilir.

Yorumlar