Akneler için bitkisel maske tarifleri

Akneler için bitkisel maske tarifleri: Akneler ve sivilceler insanların özellikle ergenlik dönemindeki gençlerin en önemli sorunlarından biridir. Kendilerini karşı cinse ispatlamak için ergenlik döneminde ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışan gençler için yaşanabilecek en tatsız olay yüzlerinde çıkabilecek sivilcedir.

Bu sivilceleri bazı gençler patlatmakta ve daha sonraları hiç geçmeyecek lekelere yüzlerinde görmek zorunda kalacaklardır. Bu nedenle bu aknelerin yok edilmesi için yapılabilecek akne maskeleri aşağıda anlatılmıştır.

Maske 1: akne maskesi için yapmanız gereken işlem oldukça basittir alkol ve balmumunu bir kap içine koyun. Dikkat etmeniz gereken akne maske yapımı için kullanılan bal mumunun kuru olmasıdır. Karıştırma işlemi yaptıktan sonra zor olan taraf sabır işidir zira hazırlanan bu karışım yaklaşık olarak 15 gün güneş görmeyen bir yerde ağzı kapalı olacak şekilde tutulmalıdır.

Bu sabırlı geçen günlerinizin ardından aradığınız çözüme ulaşacaksınız. Hazırladığınız bu karışımı daha sonra süzerek bir yerde muhafaza edin. Sivilce olan bölge temizlendikten sonra bu alana akne maskesini uygulayabilirsiniz.

Maske 2: Bu akne maskesi çok kullanılan bir yöntemdir ve genellikle eczanelerde de bulunabilir formülü oldukça basit olan bu yöntemde kullanılan malzemelere ulaşması da kolaydır. Malzemeler altı adet aspirin ve 100cc lik alkol karışımıdır. Bu karışımı hazırladıktan sonra akne maskenizi 3 günlük bir süre bekletmeniz halinde akne maskeniz yani akne kürü hazır hale gelecektir. Kullanım şekli ise akne maskesi daha ziyade akne kürü sivilceli olan bölgeye sürülür.

Maske 3: Akne maskelerinden hazırlanması en komplike olanı bu kürdür. Akne kürü hazırlanışında kullanılan malzemeler iki adet aspirin, kil ve maden suyu sodasıdır. Akne maskesi hazırlanması için kilin ısıtılması gerekir. Isıtma işlemini uygulamaya sokmanız için mutlaka maden suyu sodasının içinde ısıtılmalıdır.

Bu olay gerçekleşirken karışımın içine aspirinleri bırakın ve karıştırın. Akne kürü yani akne maskemiz hazırdır. Geriye kalan olay ise bu maskeyi uygulamaktır. Bu uygulamayı sabahları ve akşam zamanında yapmalısınız.

Yorumlar