Alic nasil tuketilmeli

Alıç bitkisinin Özellikleri nelerdir: Alıç ülkemizde oldukça sık tüketilen bir bitkidir. Yetişme koşulları ile birlikte Alıç bitkisi Yurdumuzun bir çok alanına adepte olmayı başarmış bir bitkidir.

Diğer isimleri arasında Eksimuşmula ve Barutağacı ve çoğu yerde genellikle yemişen ismi ile anılır. Alıç bitkisinin botanikteki ismi ise Crataegus azarolus dur. Alıç bitkisini herhalde bilmeyen yoktur. Genellikle turuncu ve sarı tonajlarında meyveleriyle güzel lezzetli bir meyvedir.

Alıç bitksinin meyveleri oldukça etlidir. Tadında ise hafif mayhoşluk vardır. Alıç bitkisi yapısında birçok antioksidant bulundurur. Günümüz şartlarında insanların teknolojik gelişmeler sonucunda karşılaştırkları birçok zehir ürünleri ve bunların türevleri anotomimizde toksik maddelerin depolanması ve bedenimize zararlar vermesi ile sonuçlanır.

Bu nedenle Alıç bitkisinin meyveleri oldukça önemlidir. Alıç Bitkisi boy olarak oldukça uzundur.

Alıç meyvesinin faydaları: Alıç bitkisinin özelliklerinden bahsederken alıç bitkisinin sahip olduğu antioksidanlardan bahsetmiştik. Antioksidanlar çağımızda her bedenin ihtiyaç duyduğu ve günümüz koşullarındaki maruz kaldığımız toksik maddeler düşünülürse ne kadar gerekli olduğu konusunda hem fikir oluruz.

Bu özelliklerinin yanı sıra Alıç bitkisi birçok araştırmacı tarafından konu alınarak yararları hakkında geniş çaplı bir incelemeye tabi tutulan bir bitki haline gelmiştir.

Alıç Faydaları arasında dolaşım sistemi sorunları ve buna ek olarak kalp çarpıntısı, kalp ritim ve kalp hastalıkları ile alakalı olarak dolaşım sistemi organlarına oldukça faydalıdır.

Alıç bitkisinin damar ve damar sorunlarına karşı ya da kalp hastalıklarına karşı kullanılmasında özellikle dikkat edilmesi gereken nokta alıç bitkisinin uzun süreli bir kullanımı gerektiğidir.

Alıç bitkisi kullanıldığı itibariyle faydalı olmasına rağmen bu tür rahatsızlıklarda süre gelen bir periyot diliminde kullanılmalıdır. Alıç bitkisinin kullanımında dikkat edilmesi gereken noktaların başında Alıçın fazla tüketiminin kabızlık sorununa yol açmasıdır.

Ayrıca zehirleme etkisi gösterebilir. Bu nedenle Alıç ile yapılacak bir bitkisel tedavi mutlaka hekim gözetiminde olmalıdır.

Alıç nasıl tüketilmeli: Alıç dolaşım sistemi rahatsızlıkları ve dolaşım sistemi içinde yer alan organlara oldukça faydalı bir bitkidir. Kalp spazmlarına karşı da oldukça faydalıdır. Alıç Kanın basıncını ayarlar. Alıç bitkisinin daha birçok faydası vardır.

Peki, Alıç kullanım şekli nedir veya nasıldır? Alıç bitkisinin ve meyvelerinin bir çok kullanım şekli mevcuttur. Bunlar arasında Alıç Sirke olarak ya da Alıç Çay olarak kullanılabilir. Bu kullanışlarında kendine özgü faydaları vardır.

Yorumlar