Altın çilek meyvesi nasıl kullanılmalı

Altın çilek meyvesi nasıl kullanılmalı: Altın çilek bitkisi değerli başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kullanılan ve bu sayede görsel medyada da çoğu kez haberlere ve araştırmalara konu olan bir meyve haline gelmiştir.

Başbakanımız altınçileği sağladığı zindelik ve enerji veren özelliği ile gündelik yaşamda bedenimizin maruz kaldığı tüm toksik maddelere karşı sağladığı antioksidan özelliğine dikkati çekmişti. Fakat halkımız bütün bu özellikleri ve faydalarının haricinde diğer faydalarından biri olan bir noktaya yoğunlaşarak bu doğrultuda ülkemizdeki kullanımı artmıştır.

Bahsedilen bu özellik zayıflama etkisidir. Altın çilek bu özelliği nedeniyle kapsülü, hapı, şurubu gibi birçok türevleri piyasaya sürülerek insanlarımızın kullanımına sunulmuştur. Bazı zamanlarda ise sağlık bakanlığı onayını almadan insanlarımıza umut tüccarlığı yaparak basit ve kolay kilo verme için altın çilek hapı kullanımı artmıştır.

Altın çilek özelliklerinden biri de zayıflatıcı olmasıdır. Ama bu özelliğinden faydalanmak için altın çileğin doğal yollarla tüketilmesi veya sağlık bakanlığı kontrolünde onaylı altın çilek haplarının kullanılması daha doğru olur. Altın Çilek aslında çağımızın meyvelerinden biridir. Altın Çilek çağımızın hastalıklarına karşı eşşiz bir koruma sağlar.

Bu hastalıklar arasında stres ilk sırada yer alır. Altın çilek faydalarından diğer önemli olanı çevremizde yayılan toksik gazların bedenimizde yaratacağı kalıcı hasarlara karşı bir bariyer vazifesi görür. Sizi gün içinde maruz kalacağınız toksiklere karşı antioksidan tesiri gösterir.

Altın çileğin vurgu yapılacak diğer faydalarından üçüncüsü ise altın çilek bitkisinin belkide en fazla lif özelliğine sahip bitkilerden biri olmasıdır. Bu özelliği ile kansere karşı vücudu koruyucu özellik göstermesidir. Altın çilek genel özellikleri açısından altın sarısı renkte ve şekil olarak yaban mersinini andırır.

tatı mayhoştur ve kendisine has aromalı bir kokusu mevcuttur. En çok yetiştiği ülkeler güney afrika, ürdün ve israil'dir. Altın çilek günlük olarak kullanımı cildinize tazelik ve güzellik getirir. Her bitkide olduğu gibi altınçilek bitkisinin kullanım şekli bitkinin bedene etkisinde değişkenlik oluşturur.

Altın çileğin taze ya da kuru olarak tüketilmesi ile de özelliklerinde farklılıklar ihtiva gösterebilir.

Yorumlar