Alzheimer hastalığı neden kaynaklanır

Alzheimer hastalığı neden kaynaklanır: Alzheimer günümüzde adını sıkça duyduğumuz bir hastalık haline gelmiştir peki Alzheimer nedir. Aslında Alzheimer bunama nedenlerinden biridir. Bu hastalık beyinde bulunan hücreleri tahrip eder ve hücrelerin yok olmasına neden olur. Alzheimer rahatsızlığı bunamanın başlıca nedenlerinden biri olması itibariyle beyinde yapılan bazı fonksiyonların yapılmamasına sebep olmaktadır.

Alzheimer hastalığına sahip bireylerde bazı fonksiyonların yapılması bazen kısmen bazen de tamamen yok olur bunlardan bazıları; ilk olarak ve genel olarak görülen hafıza kaybı, sonrası ve diğer ortaya çıkan bulgular kişilikte ve davranışta yaşanan değişimler, bazı konuları idrak etmekte ve konuları analiz etmede ortaya çıkan sorunlar, konuşmada gereken cümleleri ve kelimeleri seçememek, işleri rutin ve alışılagelmiş düzeninde yapamama gibi bulgular Alzheimer de kendini gösterir.

Yukarıda anlatılan bulgular zamanla giderek daha da artan şiddette eğilim gösterir. Bulguların artışındaki sürat hastadan hastaya değişir. Hastalık ilerledikçe Alzheimer olan bir kişi normal hayattan kopma eğilimi gösterir. Hayat şartlarına alışamaz ve dünyadan kopma noktasına gelir. En kötüsü ise çevresindeki insanlara bağlı kalmak zorundadır. Bu bağımlılık daha da artması hem çevresindeki insanlar için zorluk hem de kendisi için zorluklara neden olur.

Ahmet maranki Alzheimer hastalığı için bitkisel kürü: Alzheimer hastalığı için değerli hocalarımız Ahmet maranki bu hastalığa faydalı olabilecek bazı bitkilerden bahsederek Alzheimer hastalığı olan kişilerin bu bitkileri kullanması gerektiğini vurgulamıştır. Alzheimer için zeytin yaprağı çayı başta olmak üzere yeşil çay ya da üzüm çekirdeği ve ceviz çok faydalı olabilir.

Bunun için yapmanız gereken şey günde en az 10 bardak (çay bardağı) zeytin yaprağı çayı içilmelidir. Bunun yanında Alzheimer için çok faydalı olabilecek bir diğer şey ise yeşil çaydır. Bunun yanında Alzheimer için çok faydalı olabilecek bir diğer bitki ise biberiyedir.

Yorumlar