Ametist taşı nasıl kullanılmalı

ahmet maranki ametist taşı özellikleri: ametist taşı bazı uzmanlar yaptıkları araştırmalar neticesinde taşların insanlar üzerinde etkisi olduğu ve bu taşların insanları bazı fizyolojik ya da psikolojik olarak etkilediğini savunur. Ahmet maranki ametist taşının insanların gün boyu yaşadıkları ve maruz kaldıkları bunalımlı ve sıkıntılı durumlarda ortaya çıkan stres ve türevlerine karşı faydalı olabileceğinden bahsetti. Ahmet maranki ayrıca insanların beyinlerinin renginin mor olduğundan bahsediyor.

Bu dip notu da verdikten sonra ametist taşının bazı özelliklerinden bahsedelim. Ametist taşı familyası kuvarstır. Renk olarak ise mavi türü ya da mavi mor türü bulunabilir. Ametist taşı geçmişten beri kullanılan bir taştır. Ve asırlar boyunca değerli bir taş olarak yerini toplumların dinamizminde yerini alabilmiştir. Şöyle ki Asya imparatorluklarında ve mısır medeniyetinde mühür olarak kullanılmıştır.

Ametist taşı nasıl kullanılmalı: Ametist taşı geçmişte insanlar tarafında alkolizmi yok eden taş olarak bilinirdi. Bu nedenle insanlar o zamanlarda içki içtikleri çanakları ametist taşından yaparak kendilerini içkinin bağımlı etkisinden uzak kalacaklarına inanırlardı. Bir diğer inanışa göre ametist taşı insana mutluluk veren hormon olan endokrin ve mikroplara karşı vücudumuzu savunan bağışık sistemimizi kuvvetlendirdiğine inanılır.

Ahmet maranki hocamızın bahsettiği ametist taşı kanı temizlemesi, zihni canlandırması, telkin edebilme özelliği, sakinleştirici etkisi, enerji artırıcı yapısı ile kullanılan bir taştır. Meditasyonla uğraşanlar bu taşı kullanırlar Ametist taşı astroloji de kova, başak, oğlak ve balık burçlarının taşı şeklinde değerlendirilir. Bu taşların şifalı olduğu kabul edilir. Ametist taşı fiyat olarak 15 ila 20 lira arasında değişir.

Yorumlar