Anadolu Kestanesi faydaları nelerdir


Anadolu kestanesi özellikleri: Anadolu kestanesi bitksinin botanikteki ismi Castanea sativa olan bu bitki, bitkiler aleminin Fagaceae ailesine mensuptur. Anadılı kestasnesi ülkemizi bazı bölgelerinde sıkça rastlanın bir ağaç türüdür.

Asıl yurdu olarak Avrupa ile Asya kıtaları gösterilir. Anadolu kestanesi oldukça heybetli bir boya sahiptir. Ortalama olarak 30 metreye ulaşan Anadolu Kestanesi ebat olarak oldukça geniş bir ağaçtır.Anadolu Kestanesi Ülkemizin Kuzey kesimlerine dağılmış bir kestane türüdür.

Özellikle Karadeniz dağlarında ve Marmara da kendine yaşama imkanı bulmuştur. Anadolu Kestanesi ile ilgili makalemizde Anadolu kestanesinin genel özellikleri içerisinde dikkat çeken noktanın Anadolu Kestanesinin bazı ağaçlar grubu içerisinde boy göstermesidir.

Bu ağaçlar arasında ise meşe ve kayın ilk sırada bulunur.

Anadolu Kestanesi faydaları nelerdir: Anadolu Kestanesi Oldukça sağlam bir odun yapısına sahiptir. Bu nedenle inşaat sektöründe tercih edilen bir bitkidir. Bir diğer özelliği ise Anadolu Kestanesi bitkisinin çiçeklerinden elde edilen balın oldukça sağlıklı olması ve faydalı olmasıdır.

Yorumlar