Civanperçemi banyosu nasıl yapılmalı

Civanperçemi özellikleri: Civanperçemi birçok isme sahip olan bir bitkidir. Bunlardan bazıları kandil çiçeği, Barsamaotu, Yaraotu, Binbiryaprakotu ve daha birçok isim. Civanperçemi boy olarak 5 cm ila 1 metre arasında değişen özelliği, yapraklarının tüylü ve parçalı olması ile dikkat çeker. Çiçeklerinin rengi çok güzeldir. Renkleri beyazın ve sarının tonları şeklindedir.

civanperçemi çok yıllık olan bir bitkidir. civanperçeminin diğer özelliği ise otsu olmasıdır. Civanperçemi yapısında bazı uçucu yağ molekülleri ihtiva eder. Civanperçemi çok rahat yetişen bir ot türüdür. Civanperçeminin kendine has bir kokusu vardır ve koku oldukça keskindir. Küçük bir dipnot vermek gerekirse civanperçeminin en taze ve en faydalı olabileceği zaman güneşi üzerine aldığı zamanlarda toplanma vaktidir. Türkiye civanperçemi yönünden oldukça zengin bir ülkedir. Ülkemizde yaklaşık 40 çeşit civanperçemi vardır.

Civanperçemi taze tüketmenin faydaları: Civanperçemi bitkisini taze olarak tüketmek bazı solunum yolları rahatsızlıkları kullanılabilir. Solunum yolları rahatsızlıkları için kullanılması civanperçemi bitkisinin suyu ile mümkün olabilir. Civanperçemi bitkisinin tazesinin suyu sıkılarak içildiğinde dolaşım sisteminize faydalı olabilir. Ayrıca taze civanperçemi bitkisinin merhem olarak kullanılması yaraların ya da çıban tarzı iltihaplar için kullanılması tavsiye edilebilir.

Civanperçemi bitkisinin bir diğer faydası ise güzellik amaçlı kullanılmasıdır. Civanperçemi çay şeklinde demlenir ve posaso alınır. Daha sonra yatmadan önce yüzünüze pamukla sürdüğümüz takdirde yüzünüzde ki çataklara iyi gelir. Civanperçemi bitkisinin zararı yoktur dikkat etmeniz gereken nokta civanperçemi hamile iken tüketmek zararlı olabilir.

civanperçemi banyosu faydaları: civanperçemi banyosunu beklide daha önce hiç duymadınız. Civanperçemi banyosu özellikle bayanlara çok fayda getirir. Kadınların genital bölgelerinde oluşabilecek hastalıkların önüme geçmek ya da oluşan bu tür hastalıkların iyileşmesini ve iyileşme sürecini hızlandırmak açısından oldukça faydalıdır. Genital hastalıklardan rahim bölgelerinde oluşan rahatsızlık anlaşılmalıdır.

Civanperçemi banyosu nasıl yapılmalı: Civanperçemi banyosu için size yaprak ve çiçeklerden oluşan 100 gr.lık bir miktar yeterli bir gece öncesinde civanperçemi yaprak ve çiçeklerini suyun içine koyun. Bir gece suda bekleyen civanperçemi ertesi gün kaynatarak banyo yapmak için kullanacağınız suya ekleyin. Civanperçemi banyosu yapmak ve hazırlamak oldukça basittir. Yalnızca banyo yaparken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de banyo suyunun böbrek bölgesini aşmamasına dikkat edin. Yaklaşık 15 dk. suda kalmanız yeterli olacaktır.

Civanperçemi çayı faydaları: Civanperçemi çayı birçok rahatsızlığa karşı oldukça faydalıdır. Civanperçemi başta sindirim sistemi ile alakalı hastalıklar olmak üzere basurdan, gribal enfeksiyonlara karşı oldukça faydalıdır. Civanperçemi çayı mide ile alakalı problemi olan kişilerin kullanması onlara faydalar getirecektir. Nörolojik rahatsızlıkları olan bireyler için civanperçemi çayı tüketmek bu kişilerin sinir sistemlerini daha da güçlü kılar. Civanperçemi faydasının diğer özellikleri arasında ateş düşürmesi ve iştahsızlık yaşayanlar için faydalı olmasıdır.

civanperçemi çayı nasıl yapılmalı: Civanperçemi çayını hazırlamak oldukça basittir. Kuru civanperçemini siyah çay yapar şekilde demlemek. Civanperçemi çayı miktar olarak 20 gr civanperçemi 1 litre su ve çay yaklaşık 15 dk. demlenmelidir.

Yorumlar

Yorum Gönder