İbrahim saraçoğlu Kansızlık için bitkisel tedavi tarifi

kansızlık nedir: Anemi bilinen diğer adıyla kansızlık tanımını iki şekilde yapabiliriz. ilk olarak kandaki hemoglobin miktarının dünya sağlık örgütü tarafından yaş ve cinsiyet paralelinde konulan belirli kriterleden daha düşük düzeyde çıkması kansızlık ya da anemi olarak ifade edilebilir. Anemi ile alakalık diğer bir tanımda kanda bulunan eritrosit ve hemoglobin miktarının azalması olarak tanımlanabilir. Kanımızda taşınan oksijen tüm vücudumuza hemoglobinler tarafından taşınır. hemoglobinler ise eritrositlerin içinde bulunur.

Sonuç olarak eritrositlerin sayısında meydana gelen azalma, hücrelerin ihtiyaç duyduğu oksijenin gerekli kadar hücrelere taşınamaması demektir. Böyle bir durumda ise hücrelerin yok olması ya da hücrelerde oluşan oksijen eksikliği nedeniyle ciddi rahatsızlıkların çıkması demektir. Aşağıda dünya sağlık örgütünün belirlediği bazı kansızlık değerleri verilmiştir. bu değerler ışığında sizlerinde fark edebileceği üzere kadınlarda mevcut bulunan kan değerleri erkeklere nazaran daha az olmasıdır.

Anemi değerleri: Dünya sağlık örgütü tarafından belirlenen değerler şöyledir.

yetişkin bir erkek için 13 g/dl

1/2 yaş ile 6 yaş aralığındaki kişilerde 11 g/ dl

yetişkin kadınlar için 12 g/dl

6/14 yaş aralığındaki bireyler için ise 12 g/dl nin alltında bulunma hali anemi olarak ifadelendirilir.

kansızlık belirtileri: Kansızlık ya da diğer adıyla anemi eritrositlerin içinde bulunan hemoglobinin yeterli miktarda oksijen taşıyamayacak kadar miktarlarında meydana gelen değişiklik olarak tanımlanabilir. kansızlığın birçok belirtisi olabilir. aşağıda belirteceğimiz belirtilerin bir kısmının ya da tamamını taşıyor olmanız sizin kesin anemi ya da kansızlık probleminiz olduğuna dalalet getirmez en iyi netice uzman bir hekim tarafından yapılan kan sayım testi ile kesin sonuca ulaşabilirsiniz.

kansızlık belirtileri arasında kendini en çok gösterenler daha doğrusu anemi vakalarında görülen durumlar tende görünen solgunluk, bununla birlikte anemi hastalarının yaşadıkları üşüme, çarpıntı hisleridir. Ayrıca anemi hastalarının ortak şikayetlerinin başında bir işi yaparken çabuk yorulma durumudur.

bazı durumlarda ise anemi ile alakalı olarak anemi hastalarında herhangi bir belirti görülmez. Hasta anemi olduğunu yapılan test neticesinde öğrenir. Bir diğer belirti şekli ise anemi olan kişilerin bazı materyallere karşı açlık hissidir. Örneği toprak ya da nişasta tarzında yenmeyecek maddeleri yemek isterler.

Kansızlık nedenleri: Anemi kandaki eritrositlerin içindeki hemoglobinin yeteri miktarda oksijen taşıyamaması şeklinde tanımlanan anemi ya da kansızlığın birçok nedeni olabilir. kansızlığın nedeni ile tedavisi arasında diğer hastalıklarda olduğu gibi bir bağıntı vardır. anemi ya da diğer adıyla kansızlıkla alakalı olarak hastalığın nedenini bilmek bizi çözüm yoluna ulaştırmada bir adım daha önde olmamızı sağlar.

anemi ile alakalı olarak bazı nedenleri sizlerle paylaşmadan önce anemi nedenleri üç başlık altında yola çıkarak betimlemek istiyoruz. Anemi nedenleri ile alakalı ilk başlığımız. anemi hastalığına neden olan faktörün yeteri kadar kan hücresi yapılması ile alakalı olan anemi durumlarıdır. ikinci ise bazı kazalar, yaralanmalar, ya da buna benzer durumlar gibi kan kaybından kaynaklanan anemi durumlarıdır. son olarak kan hücrelerinin fazla miktarda yıkımı ile alakalı olan anemi durumlarıdır.

kansızlıkla ilgili olarak çevrenizdeki kişilerden de sıkça duyduğunuz demir eksikli ya B 12 vitamini eksiğine bağlı olan anemilerden söz edilmiştir. peki demir eksikliği ne demektir, ya da folik asit ve B 12 vitamini eksikliğinden anemi olur mu, şimdi size bu soruların cevabını vermeye çalışalım. demir neden önemlidir? Bu soru ile yola çıkalım. Demir eritrositler için çok mühim bir metaldir. Kanda demir eksikliği nedeniyle demir eksikliğine bağlı olarak demir eksikliği anemisi vuku bulabilir.

Kanda yeterince demir bulunmazsa eritrositlerin ebatlarında küçülme meydana gelir. eritrositlerin küçülmesi demek hemoglobinleri oksijen taşıma işlemlerini hakkını vererek yapamamaları anlamıma gelir. bunun yanında folik asit ve B12 vitamini eksikliğinde ise eritrositlerin ebatlarında bu sefer tam ters yönde büyümeler meydana gelecektir. bu büyüme megaloblastik anemi şeklinde ifade edilen anemi türünün ortaya çıkmasına neden olur.

yukarıdaki izahatlar neticesinden de anlaşılacağa üzere bazı maddelerin eritrositlerin üzerinde önemli ölçüde etkili olduğu ve bu maddelerin anatomimize dahil edilmediği vakit eritrositlerin yapısında büyüme ve küçülme tarzında değişiklikler meydana geldiğidir. Bu değişiklikler ise anemi ile sonuçlanmaktadır.

kansızlık tedavisi: anemi eritrositlerin görevini yerine getirememe durumudur dersek yanlış olmaz. eritrositlerde meydana gelen değişiklikler, büyüme ya da küçülme olayları ya da sayılarında oluşan azalma ile ile birlikte yapısında bulunan hemoglobin hücresinin oksijen molekülünü taşıyamaz duruma gelir. böylelikle dokular ve dokularda bulunan hücrelerde oksijen miktarı azalır. bu da vücudumuzda anemi belirtileri belirir.

anemi nedenleri ile alakalı olarak anemi tedavisinde uygulanacak yöntemler arasında paralellik vardır. Örneğin anemi ya da diğer adıyla kansızlığın nedeni demir eksikliği ise tedavi de kullanılacak ilaçlar ya da tedaviye destek olacak bitkisel tedavilerde demir eklikliğini yok etmeye yönelik tedbirler uygulanır. Anemi nedeni folik asit ya da B12 vitamini eksikliğine bağlı olarak oluşuyorsa bu kez de vücuda vitamin gereken diğer takviyeler yapılır. kansızlık tedavisi mutlaka bu alanda uzman bir hekim tarafından yapılmalıdır.

İbrahim saraçoğlu Kansızlık için bitkisel tedavi tarifi: Kansızlık eritrositlerin içinde bulunan hemoglobin miktarıda azalma ile oksijenin dokulara iletilememe durumu olarak belirtilebilir. Kansızlık ya da anemi bazı nedenlere dayanmakmaktadır.

Bu nedenlerin başında ise eritrositlerin boyutlarında değişkenlik meydana gelmesine neden olan bazi minarel, vitamin ve asitlerin yeterince alınamaması ya da eritrositlerin sayısında olan değişkenliktir. Kansızlık konusunda araştırmalar yapan değerli bilim adamlarımızdan biri de Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'dur. Dr. Saraçoğlu katıldığı televizyon programında kansızlığa faydalı olabilecek yiyecekler ve kansızlık için hazırladığı bazı kürleri sizlerle paylaşmıştı.

Dr. İbrahim Saraçoğlu Kansızlık için Ispanak ve Kereviz Kürü: Anemi diğer ismiyle kansızlık probleminin nedenlerinden biri de kandaki demir miktarının azalmasıdır. kandaki demir miktarının azalması ile alakalı olarak eritrositlerin çaplarında değişme meydana gelmesine neden olur. Böylelikle eritrositler görevlerini yerine getiremez ve kansızlık meydana gelir. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu kansızlık yani anemi ile alakalı olarak demir eksikliğine bağlı sorunun temeli inerek doğal yollardan bu eksikliği gidermek için bir kür hazırlamıştır.

Dr. İbrahim Saraçoğlu demir eksikliğine bağlı kansızlık için kereviz ve Ispanak kürünü öneriyor. İbrahim Saraçoğlu kansızlık için Ispanak ve Kereviz kürü basit olarak şu şekilde hazırlanıyor. Yaklaşık 200 gr kadar kereviz alın ve kabuklarını soyun. Buna ilaveten aldığınız 250 gr. kadar taze ıspanağı çamur ve tozlarından ayırmak için bol su ile yıkayın. 1 litrelik su kaynatın ve kaynayan bu suya öncelikle kerevizleri güzel şekilde ince doğrayak kaynayan suyun içine koyun.

yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateşte kaynayan bu kerevizleri haşlayın. haşlandıktan sonra bu karışıma kerevizleri ekleyin yaklaşık 5 dk. kabın ağzı kapalı olacak şekilde haşlayın. Daha sonra karışımın haşlanmasını müteakip belli bir zaman geçmesi ile beraber hazırladığımız kürün soğumasını bekleyin. Bizim için gerekli olan bu kürün suyudur. Suyu belli bir kabın içinde muhafaza ederek serin yerde saklayın bu buzdolabı olabilir. sabah kalktıktan sonra ve akşam yatarken aç olmak koşuluğu ile günde 2 kez ve 1 su bardağı ile bu hazırladığımız kürü için.

Tamamıyla doğal olan bu kürü 15 gün boyunca kesintisiz kullanın. Daha sonra 10 günlük bir ara sonra yeniden 15 günlük kulanımla tamamlayın.Dr. İbrahim Saraçoğlu kansızlık için kereviz ıspanak kürünün kullanımı ile kansızlığa karşı müdahale etmiş olacaksınız. Bunun yanında kansızlık için avokado tüketmek de faydalı olur.

Yorumlar