kalp hastalığı nedenleri

kalp hastalığı nedir: kalbi oluşturan yapılar; kalp kası, kalp kapağı, kalbin damarları, kalbin sinirleri ve kalbin zarı yani perikard olduğundan bunlarda oluşan doğuştan ya da sonradan oluşan patolojiler kalp hastalığı olarak tarif edilir.

kalp hastalığı nedenleri: kalp hastalığının nedenleri arasında en sık olarak ileri yaş, şeker hastalığı, kolestrol düzeyinin yüksek olması sedanter yaşam ( genellikle televizyon keyfi sırasında tüketilen cips, kola tüketimi, sporsuz bir yaşam ve tereyağı tarzında ağır yağlar tüketmek...) ve genetik etkenler sayılır. Ancak esas olarak değiştirilebilen nedenler ve değiştirilemeyen nedenler olarak sınıflandırlabilir.

kalp hastalığı belirtileri: kalp hastalığı belirtileri ilk olarak efor ile yani uzun yol yürümek, merdiven çıkma esnasında göğüste baskı tarzında beliren ağrı  veya nefes darlığı olarak gösterir. En sık belirti arasında sayılabilir. Özellikle birinci derece akrabalarında ( anne , baba ve kardeşlerde) kalp hastalığı veya periferik damar hastalığı olan kişilerin daha dikkatli olması gerekir.

Yorumlar