Karabaş otu çayı nasıl hazırlanmalı

karabaş otu özellikleri: Ballibabagiller familyasından, bir veya çok yıllık otsu bir bitkidir. Ezildiği zaman çok kuvvetli ve hoş olmayan bir koku çıkartır. Çiçekleri mavi veya menekşe rengindedir. Bir türünden, “Karabaş yağı” denilen bir yağ çıkartılır. Yurdumuzda alçak maki gruplarıyla birlikte yetişir. Marmara ve Ege bölgesinde yaygın yapraklarından uçucu yağ elde edilir, süs bitkisi olarak da yetiştirilir…

karabaş otu nelere iyi gelir: Balgam söktürücüdür. İdrar yolları iltihaplarını giderir. Antiseptik ve yara iyileştiricidir. Ağrı kesicidir. Sinirsel bas ağrısı ve uykusuzluğa iyi gelir. Sara ve astımda yatıştırıcı bir etkisi vardır. Egzama yaralarına iyi gelir. Sinir ve kalp kuvvetlendiricidir. Ses telleri enfeksiyonları ve tansiyon düşürücü etkileri vardır.

Kan dolaşımını düzenleyici, kan sulandırıcı ve damar genişletici özelliklere sahiptir. Sigara bırakmada faydalıdır. Uykusuzluk, yüksek tansiyona karşı etkilidir. İçeriğindeki hücre bölünmelerini engelleyen peril alkol ile kansere karşı koruyucu ve tümör yok edici özelliklere sahiptir.

Akciğer ve kan kanseri ve beyin tümörlerinin ilerlemesinde geciktirir; prostat, pankreas, barsak ve meme tümörlerine karşı da iyi gelir. şifalı bitki uzmanı doktorlar, İbrahim Saraçoğlu, Ahmet Maranki ve Ömer Coşkun Karabaş otunun faydaları konusunda bitkisel kürler açıklıyor. Karabaş otunun hangi hastalıklara iyi geldiğini anlatıyor.

Ömer Coşkun karabaş otu kürü: Kas erimesi için günde 3 öğün çayını içmek faydalı olur. Rahatlatıcı etkisi vardır. Yolculuk esnasında da alınması uygundur. Sigara burakmak isteyenler için faydalı bir bitkidir. Karabaş otu çay olarak içilerek tüketilir yada yağı haricen kullanılır.

Karabaş otu çayı nasıl hazırlanmalı: 1 litre kaynar suya 20 gr. kurutulmuş karabaş lavantası yaprak ve çiçek karışımı hesabıyla kaynar suyun içinde 10-15 dakikalık demlendirmeyle bir infüzyon hazırlanır. Bu infüzyon, günde iki-üç kez birer bardak içilir. Sigara bırakmak isteyenler için kullanımı şu şekildedir.

Kaynamakta olan bir su bardağı suya bir tatlı kaşığı dolusu ufalanmış karabaş bitkisinden ilave edilir ve dört dakika hafif ateşte kaynatılır. Daha sonra ılımaya bırakılır. Ilıdıktan sonra süzülür. Her sigara içme ihtiyacında bir kere gargara yapılır (ağız çalkalanır). Yutulursa da bir mahsuru yoktur.

Yorumlar