Kırmızı Pancar nasıl tüketilmeli

Kırmızı Pancar nasıl tüketilmeli: kırmızı pancar sağlık açısından bir çok faydası mevcuttur. bazı yörelerde cugundur olarak da bilinen kırmızı pancar suyunun yanı sıra turşu şeklinde de tüketilmesinde yarar vardır. Genel olarak faydaları Saç dökülmeleri, sedef hastalığı, egzama hastalığı, ürtiker, kurdeşen, vücut kaşıntıları, karaciğer hastalıklarına faydalıdır, Cildi güzelleştirir.

Yapılan bir araştırmada günde bir bardak kırmızı pancar suyunun 24 saat boyunca tansiyonu düzenlediği belirlendi. Araştırmada bir bardak kırmızı pancar suyunu içen gönüllülerin yüksek olan tansiyonunun bir saat sonra düştüğü tespit edilmiştir. Kırmızı pancar suyunun kan basıncını düşürücü etkisinin 3-4 saat içinde zirveye çıktığı ve 24 saat boyunca devam ettiği gözlenmiştir. Hipertansiyon hastaları mutlaka günde 1 bardak içmelidir.

Kırmızı Pancar suyu hazırlanış hikayesi: Kırmızı pancarı, 1 gece önceden, sirkeli suya koyup, bekletin. Sabah, pancarı kaynar suya koyarak, 3 dak kaynatın. Bir süre demlendirdikten sonra, suyunu süzün ve cam bir kavanoza koyun. Bu suyu 3 hafta boyunca, günde 3 kez aç karnına için.

Yorumlar