Ömer coşkun ağız yaraları tarifi

Ağız yaraları neden olur: Ağız yaralarının tıp dilindeki diğer adı aft dir. Ağız yaraları yani aftler genellikle yanak ile dudak iç kısımlarında, damaklarımızın yumuşak olan kısmında, bir diğer bölge olarak diş etleri civarında görülen lezyonlardır. Bu lezyonlar ülserleşmiştir. Ağız yaraları genel olarak halkımızın yaklaşık olarak yüzde 20 lerde rastlanılan bir sorundur. Ağız yaraları yani aftler görülme sıklığı bayanlarda daha çok olur.

Aft yani ağız yaraları tek bir yaradan ibaret kalmaz bununla birlikte yaraların sayısında fazlalık olabilir. Peki, aft, ağız yaraların temel nedeni nedir? Aftler, ağız yaraları temel nedeni henüz keşfedilmemiştir. Hastalığın nedeni muammadır. Ama aft hastalığını daha da aktifleştiren ya da hastalığın pasifleşmesine neden olan tepkimeler hakkında yapılan tetkikler ve deneyimler vardır.

Ağız yaralarının temel nedeni bilinmemektedir. Ancak tecrübeler ve göstergeler aft oluşumunda bazı faktörlerin etkili olduğunu kanıtlar niteliğindedir. Aft oluşumunda kendini en çok hissettiren nedenlerin başında stres gelir. Stres bir çok hastalığın nedeni olabileceği gibi aft hastalığını tetikler konumdadır. Stres yalnız aft hastalığını değil, bununla birlikte tansiyon problemleri ile sindirim sistemi rahatsızlıklarının ortaya çıkmasına zemin hazırlar.

Yaşadığımız çevre koşulları ve habitatımız stres durumuna bizleri oldukça müsait bir hale sokar. Bu nedenle stresten kendimizi bir nebze de olsa uzak tutmaya çalışalım. Aft, ağız yaralarının birçok nedeni olabilir. Bunları yediğimiz gıdalar, yaşadığımız depresyon halleri, travmalar, diş macunu, bazı hastalıklar şeklinde belirtebiliriz.

Ağız yaraları aft tedavisi: Aft hastalığının kesin tedavisi yöntemi vardır şeklinde bir cümle kullanmak yanlış olur. Bu hastalık belirli bir zaman sonra herhangi bir tedavi yöntemi uygulamadan yok olur. Ancak bazı durumlar bu hastalığın ilerleyişi ya da yavaşlayış durumlarına etki eder. Örneğin ağız yaralarının iyileşme sürecini daha da hızlandırmak istiyorsak, ağız yaraları oluşan dönemde beslenmemizde çok sıcak ve asit molekülleri çok olan gıdalardan uzak durmamız gerekir.

Ömer coşkun ağız yaraları tarifi: Ağız yaraları belirli bir ömürde olan ve geçiş süreci bazı durumlarda hastanın elinde bulunan rahatsız edici bir hastalıktır. Ağız yaraları konusunda dikkat edilecek bazı davranışlar ve tutumlar yer alır. Bunlar beslenme ve stresten uzak durmak gelir. Ağız yaralarına karşı hazırlanan bazı bitkisel kürler ya da ağız yaraları için kullanılabilen bazı bitkiler aft leri belirli bir zamandan ziyade daha erken bir sürede yok edilmesine katkıda bulunur.

Ayrıca tüketeceğimiz bazı besinlerde bu konuda sizlere yardımcı olacaktır. Ancak ağız yaraları konusunda size en çok faydası olacak tutum, bu konuda uzman bir doktordan alacağınız tavsiyedir. Ağız yaralarına faydalı olabilecek bir diğer mucize arı polenidir. Arı poleni şeftali suyu ile karıştırılarak içilirse aftlerin ömrünü azaltın bununla birlikte size güç vermesinin yanı sıra birçok yönden faydaları olur.

Yorumlar